Belföld

Nyolcadannyi pénzt oszt turizmusra a kormány egy teljes megyében, mint amennyit Mészáros Lőrinc kapott a szállodáira

A turizmus egyike a koronavírus által leginkább sújtott ágazatoknak, ezért a kormány több eszközzel is segíti a turisztikai vállalkozásokat az újraindulásban – tájékoztatta Varga Mihály az MTI-t.

A pénzügyminiszter kiemelte: újabb gazdaságvédelmi intézkedésként a Pénzügyminisztérium hazai forrásból indít szálláshelyek fejlesztését és bővítését támogató pályázatot 2 milliárd forint keretösszeggel Pest megyei vállalkozások részére. Pest megye az uniós előírások miatt a hasonló fejlettségű megyékhez képest kevesebb uniós fejlesztési forráshoz jut hozzá, ezért a kormány 2021-ig összesen 80 milliárd forint támogatást nyújt hazai forrásból a térség fejlesztéseire.

A szállodák fejlesztését támogató pályázat célja a szálláshelyek színvonalának emelése, kapacitásuk bővítése, valamint a kihasználtságot és jövedelmezőséget javító szolgáltatások kialakítása

– ismertette Varga Mihály.

A program keretében 2 milliárd forint értékben, 60 és 300 millió forint közötti támogatások igényelhetők, amelyek a szálláshelyi szolgáltatások színvonalának emelésére, infrastrukturális fejlesztésekre használhatók fel, de fejleszthető a szálláshelyek üzemeltetése és hatékonysága is.

Három hete a  Magyar Turisztikai Ügynökség ennél jóval nagyobb összeget, 83 milliárd forintot osztott ki szállodafejlesztésre. A pályázatra csak a jól értesültek tudtak időben jelentkezni. A turisztikai ügynökség a családok támogatásáról beszélt, holott például Mészáros Lőrinc hoteljei a 17 milliárd forintos vissza nem térítendő támogatással egy időben több száz embert rúgtak ki.

Napok alatt szórtak szét tízmilliárdokat a NER bennfentes húzóemberei között
Az állam a szállodaépítési és -felújítási költségek felét kifizeti a milliárdosok cégeinek. A pályázatra csak a jól értesültek tudtak időben jelentkezni. A turisztikai ügynökség a családok támogatásáról beszél, holott Mészáros Lőrinc hoteljei a 17 milliárd forintos vissza nem térítendő támogatással egy időben több száz embert rúgtak ki.

A „Szállodák fejlesztése Pest megye területén” című pályázati felhívásra a támogatási kérelmeket 2020. augusztus 25-én reggel 8 órától nyújthatják be a pályázók a www.allamkincstar.gov.hu oldalon.

Kiemelt kép: MTVA/Bizományosi: Nagy Zoltán

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik