Belföld

Az ELTE parkolójában törték fel az egyetem kutatójának autóját

Három táskát loptak el, az egyikben egy allergiás reakciókat okozható vegyületet tartalmazó fiola volt.

Csütörtök délelőtt az ELTE természettudományi kara melletti parkolójában feltörték az egyetem egyik kutatójának autóját. Az elkövetők három táskát loptak el a járműből. A kutató a 24.hu-nak küldött levelében azt írta, az egyik kézitáskában tudományos műszerek alkatrészei és molekuláris biológiai szakkönyvek voltak, illetve egy fémdoboz, amiben egy hermetikusan záródó műanyag táskában lévő, polietilén habba ágyazott üvegfiola volt, benne egy pollenkivonattal. A kutató fő kutatási témája a pollenek összetevőinek vizsgálata, ez a magyarázata az értékes fiolának.

A BRFK megkeresésünkre azt írta, június 11-én 13 óra után egy férfi tett bejelentést a Budapesti Rendőr-főkapitányságra, hogy a délelőtti órákban a Pázmány Péter sétányon parkoló autóját feltörték, és abból elloptak három táskát. A BRFK XI. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói a helyszínen meghallgatták a bejelentőt, majd szemlét tartottak. A férfit ezt követően tanúként kihallgatták, aki elmondta, hogy autójából ellopott táskák egyikében egy fiolában virág (pollen) kivonat volt, azonban olyan információt, miszerint az ellopott anyag az emberi életre közvetlen veszélyt jelentene, nem mondott.

A sértett június 11-én 20 órakor emailt küldött a XI. kerületi rendőrkapitányságra, ebben már azt állította, hogy a fiola tartalma akár halálos egészségügyi kockázatot jelenthet az azt felnyitó személyre.

A nyomozók a sértettel azonnal felvették a kapcsolatot és tanúként kihallgatták. A férfi elmondta, hogy fiolában valóban virágporkivonat volt, és a rendőrségnek küldött levelében túlzóan fogalmazott, mert valójában a virágpor kivonat az életre közvetlen veszélyt nem jelent, azonban az arra érzékeny embereknél esetlegesen allergiás reakciókat, nagyon ritka esetben anafilaxiás sokkot okozhat.

Az ügyben a BRFK XI. kerületi Rendőrkapitánysága lopás bűntett gyanúja miatt folytat eljárást ismeretlen tettes ellen.

Fotó: Ivándi-Szabó Balázs /24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik