Belföld koronavírus

Koronavíruspénz: elhangzott egy halvány ígéret, hogy kibővíthetik az érintettek körét

Tudjuk, hogy van egy nagyon komoly feszültség, higgyék el, mi is látjuk, ezért az államtitkár úr és a miniszter úr nevében is mondom: az, hogy a Semmelweis-napon a szociális ágazatban dolgozók nem kapnak semmilyen juttatást — nagyon óvatosan mondom —, de ez nem jelenti azt, hogy a dolog nincs az asztalon. Dolgozunk azon természetesen, hogy a szívből jövő köszönöm mellé anyagi megbecsülést is tudjunk a szociális ágazatban dolgozóknak juttatni

— idézte Simon Attila István helyettes államtitkár a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) által szervezett videokonferencián elhangzott szavait a Népszava. A videós megbeszélés témája az önkormányzatok idősellátási feladatai voltak.

A lap feleleveníti: az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért felelős államtitkára, Fülöp Attila a közelmúltban azt nyilatkozta, a területen 84 ezren dolgoznak, így ha mindenki megkapná a 160 ezer egészségügyi alkalmazottnak járó bruttó 500 ezer (nettó 332 500) forintot, az 42 milliárdjába kerülne a költségvetésnek.

Kiemelt kép: MTI/Vajda János

Ajánlott videó

Olvasói sztorik