Belföld

Megszűnik a kispesti antikorrupciós bizottság, nem hosszabbították meg a mandátumát

Nem hosszabbították meg a kispesti antikorrupciós bizottság működését, így a testület befejezi működését – írja a merce.hu.

A bizottságot évelején azért hozták létre, mert az akkor még MSZP-s Lackner Csabáról az önkormányzati választások előtt előkerült egy olyan videó, amelyen a szocialista pártból azóta kirakott politikus egy zacskó fehér port lóbál a kezében, miközben azt hangoztatja, hogy hülye az, aki az önkormányzati politikában nem tud megkeresni évi 100 millió forintot.

A merce.hu szerint most a veszélyhelyzetben érvényes jogszabályok miatt (képünkön) Gajda Péter kispesti MSZP-s polgármester egy személyben dönthetett arról, meghosszabbítja-e a kerületben a közgyűlés által korábban felállított Antikorrupciós Vizsgáló- és Tényfeltáróbizottság (AKTV) mandátumát. A merce.hu elérte az ügyben Gajda Pétert, aki szerint az, hogy ő, polgármesterként, egy személyben hozott az AKTV megszüntetéséről törvényt, egyszerű jogi formaság, amely előtt természetesen a közgyűlés tagjainak egyhangú döntését is kikérte az ügyben. Erről elmondta, a többség egyértelműen nem támogatta a bizottság munkájának meghosszabbítását.

A bizottság eddig két alkalommal ülésezett, a harmadik alkalmon pedig a még tavaly ősszel korrupciós ügyekben megvádolt, volt szocialista kerületi képviselő, Lackner Csaba részletes meghallgatására is sor került volna. Úgy tűnik azonban, hogy erre nem fog sor kerülni.

Gajda Péter: Nem keresem meg az évi százmilliót
A kispesti polgármester szerint lejáratókampány zajlott a kerületben. Lackner Csabával szemben pedig lezajlott a vagyonnyilatkozati vizsgálat, és Gajda szerint az MSZP-ből kizárt képviselő az autóját a kormány által biztosított kedvezményekkel vette.

Kiemelt kép: Farkas Norbert /24.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik