Belföld

Aláírásgyűjtésbe kezdenek, hogy tiltsák be a Mi Hazánkat

Aláírásgyűjtésbe kezd az Országos Roma Önkormányzat, hogy a bíróság megszüntesse a “Mi Hazánk Mozgalom” pártot – olvasható a szervezet közleményében, amelyet az MTI publikált. Az aláírásgyűjtő-standok a települések központjaiban lesznek felállítva.

Az elmúlt hetek eseményeiből látható, hogy a Toroczkai László vezette párt a roma kártyát húzta elő. Mivel a “Mi Hazánk Mozgalom” párt támogatottsága a legutóbbi közvélemény-kutatás szerint csupán 1 % körül mozog, ezért farkast kiáltottak egy olyan ügyben, ahol nem is volt, mivel a Deák téri gyilkosságban az elkövető nem roma származású

–   írják.

Farkas László az Országos Roma Önkormányzat elnökhelyettese elmondta, több mint 50 000 aláírást kívánnak összegyűjteni a nyár folyamán, amelyet a parlament őszi ülésszakán kívánnak benyújtani.  Farkas László elnökhelyettes azt is elmondta a sajtó számára, hogy a büntető-feljelentéseket megtették a “Mi Hazánk Mozgalom” párt vezetői ellen. Emellett levélben fordulnak Orbán Viktor miniszterelnök úrhoz, és Pintér Sándor belügyminiszter úrhoz személyes egyeztetés céljából.

Szintet léptek: már 5 százalékos párt körvonalazódik a Toroczkai-féle szélsőjobb körül
Ha így folytatják, ott lehetnek a következő parlamentben a Jobbik szakadárjai.

Kiemelt kép: Farkas Norbert /24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik