Belföld koronavírus

Csak a győri kórházban félmillió vizsgálatot halasztottak el a járvány miatt

Alig tudják elérni a győri Petz Aladár Kórházat a betegek, hogy időpontot kérjenek vizsgálatra, van, aki több száz hívás után tudott csak beszélni valakivel, a kórház előtt pedig sorban állnak a betegek – derül ki az RTL Híradó tudósításából.

A kórház főigazgatója az RTL-nek azt mondta, a járvány miatt félmillió vizsgálatot halasztottak el. Most folyamatosan 50-60 ezer ember keresi az intézményt vizsgálati időpontokért, és bár többen fogadják a telefonokat, mint máskor, ilyen számú megkeresést nem tudnak kezelni. A főigazgató arról számolt be, hogy volt olyan nap, amikor 2560 darab  telefonos előjegyzést rögzítettek, több száz beteg pedig közvetlenül a kórháztól kap időpontot.

Nemcsak a győri kórházra jellemző, hogy jelentősen megnövekedett a vizsgálati időpontokat kérő betegek száma. Azt RTL több fővárosi szakrendelésnél is azt tapasztalta, hogy nehéz elérni az intézményeket. A Járóbeteg Szakellátók Szövetsége szerint a szakrendelők nem voltak felkészülve arra, hogy ennyi beteg jelentkezzen náluk.

 

Az egészségügy újranyitásának részleteiről péntekre ígért tájékoztatást a minisztérium.

Kiemelt kép: Mohos Márton/24.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik