Belföld

Lezárják este a Rákóczi hidat, mert világháborús bombát hatástalanítanak

Útlezárásokra, a közösségi közlekedés korlátozására kell számítani a IX. kerületben, a Kvassay Jenő út környékén, és lezárják a Rákóczi hidat is csütörtök este, mert az atlétikai stadion építésénél második világháborús bombát hatástalanítanak – tájékoztatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az MTI-t.

A tervek szerint este hét órától kiürítik az érintett területet, majd várhatóan este fél kilenc és tíz óra között lezárják a forgalom elől a Rákóczi hidat, valamint a Weiss Manfréd út-Kvassay Jenő út útvonalat a Wein János út és a Soroksári út között – írták.

Csepel-sziget a belváros felől csak a Gubacsi híd felől lesz elérhető.

A korlátozások miatt nem közlekedik majd az 1-es villamos a Rákóczi hídon. Az 1-es villamos Kelenföld felől az Infoparkig jár majd, a Bécsi út/Vörösvári út felől pedig a Mester utca/Könyves Kálmán körútig, majd az 51-es villamos vonalán a Mester utca/Ferenc körút végállomásig közlekedik.

A csepeli (H7-es) HÉV a lezárás idején nem közlekedik, a csepeli Szent Imre tér és a Boráros tér között pótlóbuszok járnak majd, amelyek a Gubacsi híd felé terelt útvonalon közlekednek – áll a közleményben.

A vonatok sem járnak

A bomba hatástalanítása a vonatközlekedést is érinti. A Mávinform tájékoztatása szerint szünetel a forgalom a Budapest-Kelenföld és Ferencváros, illetve a Soroksári út és Ferencváros állomás között csütörtökön 21 órától várhatóan éjfélig egy világháborús bomba hatástalanítása miatt. A közleményben a társaság azt írja, a hatósági lezárás miatt több késő esti vonat rövidebb útvonalon közlekedik.

A korlátozás ideje alatt érvényes menetrendi változásokról a MÁV honlapján, a MÁV-applikációban és a Mávinform Facebook-oldalán találhatnak információt az utasok. A vasúttársaság javasolja az utasoknak, hogy a hatósági zárás előtti időszakra tervezzék utazásukat, amikor még a megszokott útvonalon, kevesebb átszállással érhetnek el úti céljukhoz.

A vonatok ideiglenes fővárosi végállomásától a BKK járataival lehet tovább utazni – áll a közleményben.

Kiemelt kép: Farkas Norbert/24.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik