Belföld

Balassagyarmat fideszes polgármestere videóban mutatta be, miért abszurd a MÁV új menetrendje

Csach Gábor, Balassagyarmat fideszes polgármestere már a kezdetektől ellenezte a MÁV szombaton életbe lépett „ideiglenes járványügyi menetrendjét”, kedden pedig egy élő videóban mutatta be a változtatások abszurditását. Az Ipolytarnóc-Balassagyarmat, illetve a Balassagyarmat-Diósjenő, valamint a Nagyoroszi-Balassagyarmat, és a Balassagyarmat-Ipolytarnóc vonalon közlekedő 12 pár vonatszerelvény közül hetet pótlóbusz helyettesít. A Vácról Balassagyarmatra érkezőknek ezért Nagyorosziban a vonatról át kell szállniuk a pótlóbuszokra.

A polgármester élő bejelentkezésében megvárta a 19:42-kor Nagyoroszi felől érkező pótlóbuszt, melyről egyébként kifejezetten sokan szálltak le. Majd ezek után átsétált a vasúti sínekhez, ahova három perccel később megérkezett egy üres szerelvény.

Az történt, hogy a vonatról átszállították a pótlóbuszra az utasokat Nagyorosziban, de a vonat ettől még három perccel a busz után beérkezett a balassagyarmati állomásra.

A polgármester szerint ez teljesen abszurd. Csach arról is beszélt, hogy az új járványügyi menetrendek legnagyobb hibája, hogy olyan emberek rakták össze, akik nem ismerik a vasúti működésnek a rendjét.

A polgármester által bemutatott videóban egyébként éppen az történik, amit a 24.hu-nak már néhány MÁV-os megjósolt a menetrend bevezetése előtt. A Duna–Tisza közi riportunk során többen is arról beszéltek, hogy Kiskunfélegyháza és Szentes között szombattól megesik, hogy egy időben, egymás mellett közlekedik majd vonat és pótlóbusz, az utóbbi viszi az utasokat, miközben a motorvonat üresen megy a „bevetési helyére”. Úgy tűnik, hogy Balassagyarmaton is éppen ez történik.

„A MÁV-nak minden évben sikerül rosszabb menetrendet csinálni” – harminc vonalon sorvasztják el a vasutat
Kényszerű átszállásokkal, rossz csatlakozásokkal keserítik meg a közlekedők életét a koronavírus-járványra hivatkozva szombattól. A legtöbb szárnyvonalon csak napi egy vagy két vonatpár marad. A döntés előnyeit nem látni.

kiemelt kép: Ivándi-Szabó Balázs/24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik