Belföld koronavírus

Operatív törzs: dupla annyi a gyógyult, mint az aktív koronavírus-fertőzött

A határforgalom ellenőrzés június 8-án megszűnt, de a külföldi állampolgárok Magyarországra érkezése esetén az országokra vonatkozó eltérő szabályok érvényben vannak – mondta el Kiss Róbert rendőr alezredes az operatív törzs szerdai tájékoztatóján.

Mint mondta, Szijjártó Péter külügyminiszter bejelentése alapján pénteken megszűnnek a szigorítások a magyar-horvát határon, ami azt jelenti, hogy hazatérvén nem szükséges karanténba vonulni.

Beszélt arról is, hogy 566 hatósági karantént rendeltek el az elmúlt 24 órában, így már 8805-re nőtt a karanténban lévők száma. A koronavírussal összefüggésben 435 büntetőeljárás indult, ebből 124 rémhírterjesztés miatt. Az összes bűncselekmény miatt 80 személyt gyanúsítottak meg,

Müller Cecília országos tiszti főorvos arról beszélt, hogy 4027 igazolt fertőzött van a járvány kezdete óta, az elmúlt 24 órában 10 beteget regisztráltak, Továbbá elhunyt egy fiatal, 37 éves férfi, akinek nem volt alapbetegsége. Vele együtt már 551 főre nőtt az elhunytak száma.

Ugyanakkor azt örömtelinek nevezte, hogy az aktív fertőzöttek száma 1121 főre csökkent. Ez – mint mondta – köszönhető annak, hogy nagy mértékben nő a gyógyultak száma. Eddig 2355 fő gyógyult meg. Hozzátette, 344-en vannak kórházban, közülük 30 főt lélegeztetőgépen ápolnak.

Kiemelte százezer lakosra 41 koronavírus beteg jut. Valamint százezer lakosra 5 elhunyt jut.

Kiemelt kép: MTI/kormany.hu/Botár Gergely

Ajánlott videó

Olvasói sztorik