Belföld

Alibit biztosítanak hűtlen vadászoknak is

Bodrogi Gyula elképedt a pofátlan „szolgáltatáson”.

A Blikk szúrta ki a dél-magyarországi vadásztársaság felhívását. Pénzért a lusta vadász helyett kilövik a vadat, alibit biztosítanak annak, akiről otthon azt hiszik, vadászni ment. Teljes diszkréció, helyszíni fotó a kiterített zsákmányról, trófea postázva.

A lap több vadászt is megkérdezett. Egyikük azt mondta, sok etikátlan dolgot hallott már, visznek vendégvadászt szűk kertbe, ahol a vadnak esélye sincs a menekülésre, de

ennél már tényleg nincs lejjebb.

Társa szerint a hirdetés a vadászetika felrúgása, ami minden vadász számára felháborító, elítélendő.

Bodrogi Gyula szintén elképesztőnek nevezte az „ajánlatot”. Azt mondta, nem hiszi el, hogy ilyet bárki büntetlenül megtehet.

A vadászatban nagyobb a fegyelem, mint a katonaságnál. Nagyon szigorú szabályok vannak, a könyvbe be kell írni név szerint, hogy ki melyik területen vadászott, mit ejtett el. Aki csal, annak elveszik a puskáját

– fakadt ki a Kossuth-díjas színész.

A Blikknek a hirdető vadásztársaság képviselője azt mondta, a azért foglalkoznak alibit biztosító vadászattal is, mert ügyfeleik között akad olyan, aki időhiány, egészségi állapota, egyéb okok miatt nem tud kimenni velük a határba.

Mindenkivel, aki apróvadat vagy bakot szeretne, hivatalos szerződést kötünk, miután elejtettük, a számlával együtt elküldjük neki. Ha pedig egy 3 millió forintot érő szarvas trófeáját szeretné, felkérünk egy másik társaságot, ők terítékre hozzák a vadat.

A felháborodásról úgy vélte, azok támadják őket, akiknek mostanában hirtelen sok szabadidejük lett.

Kiemelt kép: police.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik