Belföld

Nyílvesszők álltak ki a madarakból a Rákos-csatornában

Bodnár Ágota madármentőt telefonon értesítették, hogy a Fertő tó közelében a Rákos-csatornában két meglőtt madarat láttak. Az egyiknek a nyakából, a másiknak a hátából áll ki a nyílvessző – írja a Kisalföld.

A soproni állatmentő társával, Győri Andreával azonnal a helyszínre sietett, de ekkor még csak az egyik ludat tudták megfogni, azt, amelyiknek a nyakából állt ki a nyílvessző. Szerencsére nem esett nagy baja, fontosabb szerveket nem érintett a nyíl, tudták meg az állatorvostól.

„Egy héttel később a másik nyári ludat is megtaláltuk a Rákos-csatornában, majdnem ugyanott, mint az elsőt. Elég durva látvány volt, a hátából állt ki a nyílvessző. Tíz perc alatt sikerült befognunk, el volt már gyengülve”.

Ezt a madarat is az állatorvoshoz vitték, aki altatásban műtötte meg, érzéstelenítőt, fájdalomcsillapítót és antibiotikumot adott neki. Ez a sérülés sem végzetes, de a felépülés hosszú lesz. Jelenleg mindkét madár Bodnár Ágotáék menhelyén gyógyulgat.

A Fertő–Hanság Nemzeti Park munkatársai megállapították, hogy a lövedékeket nyílpisztolyból vagy nyílpuskából lőtték ki. A nemzeti park rendőrségi feljelentést tett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik