Belföld

Beismerte tettét a 31 millió forintot lenyúló pécsi pénztáros

Beismerő vallomást tett az a sikkasztással vádolt férfi, aki 31 millió forintot sikkasztott el egy pénzváltó cég pécsi üzletének a pénztárosaként – közölte megkeresésünkre Barkaszi Attila, a Pécsi Törvényszék szóvivője. Mivel H. M. lemondott a tárgyaláshoz való jogáról is, így a bíróság már az előkészületi ülésen jogerős döntést hozott. A férfit 2 év börtönre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélték és kötelezték a kár kamattal való megtérítésére is.

A férfit kilenc évvel ezelőtt próbaidőre felfüggesztett börtönre ítélték sikkasztás és más bűncselekmények miatt. H. M. 2017 nyarától dolgozott a pénzváltó cég valutapénztárosként az egyik helyi bevásárlóközpontban, ahol két pénztár is volt. Kollégája hamarabb zárt, és jelentés elkészítése után, a munkáltatói előírást figyelmen kívül hagyva átadta neki a saját pénztárának a széf-kulcsát, aki a kulcsot bezárta az annak a pénztárnak a széfjébe, ahol ő dolgozott, majd ő is távozott az üzlethelyiségből.

Az üzlethelyiség bezárását megelőzően összesen  31 millió 522 ezer forintot és valutát tulajdonított el a két pénztárból, majd kocsiba ült és Szlovéniába ment. Október elején visszajött a “vakációról” , majd bement a rendőrségre és feladta magát, azzal, hogy elköltötte az  ellopott pénzt. Az elfogásakor 59 ezer forintot, és 1972 eurót foglaltak le tőle, a többi pénz sorsa ismeretlen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik