Belföld

Orbán Viktor lelki vigaszhoz jutott

Mens sana in corpore sano. A miniszterelnök maga árulta el közösségi oldalán, mivel töltötte a hétvégét.

Orbán Viktor hivatalos Facebook-oldalán megmutatta, mit olvasott a hétvégén.

Ezek szerint Orbán Viktor az általa alapított Puskás Akadémia, illetve a Testnevelési Egyetem közös könyvét, valamint Gaál Botond Keresztyén értékek az európai kultúrában című kötetét olvasta. A kormányfő Facebook-oldalán többen üdvözölték, hogy a latin közmondás szellemében (ép testben ép lélek) Orbán Viktornak a nemzetért végzett kemény munka mellett volt ideje egy kis feltöltődésre, kikapcsolódásra, mások pedig azt, hogy legalább próbálkozik, jobb későn, mint soha alapon.

Mens sana in corpore sano

Orbán Viktor egyébként korábban Felcsúton, Mészáros Lőrinc társaságában a Labdarúgás és tudomány című tanulmánykötetet bemutatóján azt mondta, a foci mindig vigasz, elégtétel volt a magyaroknak. Úgy vélte, talán nem véletlen, hogy Trianon után volt a magyar futball első aranykora, a második pedig a  világháború után, az ötvenes években.

Az Aranycsapat időszakában a zöld gyepen a megszállók csapatát is le lehetett győzni, ezért a futballt a kultúra, a történelem részeként kell kezelni. A miniszterelnök szerint „a futball maga az élet”, igazságos, nyílt sisakos játék, amit szabályok mentén vívnak a felek és „mindig a pályán dőlnek el a dolgok”.

A Debreceni Református Hittudományi Egyetem nyugalmazott professzorának könyvét korábban a Haon.hu ajánlotta azzal, hogy manapság sokan hivatkoznak az európai keresztyén értékekre anélkül, hogy tekintettel lennének mibenlétükre, bibliai alapokon nyugvó tartalmukra. Gaál Botond könyve segít az eligazodásban, könyvének célja a keresztyén hitben élők szellemi-lelki megerősítése.

Kiemelt kép: Orbán Viktor / Facebook

Ajánlott videó

Olvasói sztorik