Belföld

Vitatják a bűnösségüket a nagylóki szigetelőszalagos emberölés gyanúsítottjai

Meghosszabbította a Székesfehérvári Járásbíróság annak a három férfinak a letartóztatását, akiket a nagylóki szigetelőszalagos emberöléssel gyanúsítanak. Jászberényiné Király Teodóra, a Fejér Megyei Főügyészség szóvivője megkeresésünkre azt közölte, hogy mind a három férfi fellebbezett a végzés ellen, így az nem végleges. A bűncselekmény negyedik gyanúsítottja, a pultosnő, jogerősen is bűnügyi felügyeletben marad.

Eddig védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberöléssel és más bűncselekményekkel gyanúsították az elkövetőket, de az ügyész tájékoztatása szerint most már aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel gyanúsítják őket. Amikor megkérdeztük Jászberényinét, hogy beismerték-e bűnösségüket a bűncselekmény gyanúsítottjai, az alábbi választ kaptuk:

Két férfi bűnösségét vitató vallomást tett, egy pedig a jelenlétét nem vitató, de a lekötözésben való részvételét tagadó vallomást tett. A pultosnő tagadta a cselekmény elkövetését

– tette hozzá az ügyész.

A letartóztatásban lévő három férfi a pultostól kért szigetelőszalagot a teraszon alvó férfi megkötözéséhez, majd a jelenlétében hátára borítottak egy másik széket. A két széket a kötözőszalaggal áttekerték, a férfi végtagjait pedig a székek lábaihoz, és karfáihoz rögzítették.

A pultos a mobiltelefonjával lefényképezte a kikötözött férfit, majd a képet elküldte az ismerőseinek. A felvétel egy internetes közösségi oldalra is felkerült. A négy gyanúsított a zárás után együtt ment el a helyszínről, az alvó, megkötözött férfit pedig a sorsára hagyták.

A mozgásában korlátozott, önmentésre képtelen férfi az éjszaka folyamán megpróbált a kötözésből kiszabadulni, de a székekkel együtt felborult, hajnalra pedig kihűlt a hideg kövön és meghalt.  Az elkövetők 10 évtől 20 évig terjedő, vagy akár életfogytig tartó fegyházat is kaphatnak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik