Belföld koronavírus

1,1 milliárd forintot szedett be a rendőrség járványügyi bírságokból

2020. márciusa és május 15-e között összesen 1 173 118 000 forint összegben szabott ki bírságot a rendőrség a veszélyhelyzet alatt elkövetett szabálysértések, illetve a fertőző betegség elleni védekezés elmulasztása miatt – derül ki abból a válaszból, amelyek Lukács László György parlamenti képviselő kapott a Belügyminisztériumtól.

A Népszava által szemlézett és Pintér Sándor belügyminiszter által szignált dokumentumból az is kiderül, hogy a kérdéses időszak alatt 30 049 embert bírságoltak meg, így a szabálytalankodóknak átlagosan 39 ezer forintot kellett fizetniük fejenként. Azt azonban nem tudni, hogy a szabálytalankodók közül ki mit követett el, például ki az, aki a kijárási korlátozást szegte meg és ki az, aki idő előtt hagyta el a hatósági karantént.

A napilap felhívja a figyelmet arra, hogy a belügy válasza azért érdekes, mert az Országos Rendőr-főkapitányság a Népszava kérdésére azt állította, nem tudják, hogy mekkora összegű bírságot szabtak ki a kijárási korlátozások megsértése miatt, sőt, azzal sincsenek tisztában, hogy a befizetett összegek hova kerülnek.

Kiemelt kép: 24.hu/Ivándi-Szabó Balázs

Ajánlott videó

Olvasói sztorik