Belföld

Ambrus Attila akár munkát is adna Kaiser Edének

Jó tanácsot már adott az újrakezdéshez.

A Borsnak a Viszkisként elhíresült Ambrus Attila azt mondja, a 18 év után kiszabadult Kaiser Edének nem lesz könnyű, segítők és barátok kellenek a társadalmi beilleszkedéshez. A börtönben együtt ültek, ismerik egymást, de nem lettek barátok.

A börtönben ugyanis nincsenek barátok, csak érdekek.

A ragadványnevét keramikusként használó Viszkis tapasztalatból tudja, az egyik legnehezebb feladat ilyenkor a beilleszkedés. Őt sokan kedvelték, mégis megesett, hogy összesúgtak a háta mögött, ezért nagyon fontosnak tartja,

hogy Ede is képes legyen ezeket a nem túl kedves megjegyzéseket elengedni a füle mellett. Hiába tisztázták a hatóságok a móri ügyben, nyilvánvaló, hogy sokan még mindig mészárosként tekintenek rá. Neki így kell leélnie a hátralévő életét.

Amrus Attila szerint mindketten leülték a magunkét, nincs miért elszámolni a rosszakarók felé.

Kaiser Ede ügyvédje ezt megerősítve azt mondta, védence mellé nem rendeltek ki pártfogót, neki pedig minden oka megvan rá, hogy azt feltételezze, képes a becsületes életre. Rengeteg dolga lesz, új okmányokat kell szereznie, és munkát kell találnia.

Ambrus Attila azt ígéri: ha szükség lesz rá, segít volt rabtársának, akár a munkakeresésben is. Nem tudja, mennyire tud rajzolni, mennyire ért a kerámiához, de ha hozzá fordul, nem küldi el. Neki is jól jön a segítő kéz.

Közben a Blikk arról ír, hogy rendhagyó szabadulóbulit tartott hétfőn Kaiser Ede. Másokkal ellentétben, féktelen bulizás és ivászat helyett, biciklitúrával és többórás edzéssel töltötte első napját szabadon. Kaiser miután megszerzi személyes okmányait, mielőbb munkába szeretne állni. Szakmája szerint burkoló, de  a börtönben elvégezte a gimnáziumot, csak az érettségije hiányzik, amit a koronavírus miatt nem tudott letenni.

Kiemelt kép: Berecz Valter/24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik