Belföld

Elutasította a Kúria Polt Péter indítványát Gyárfás Tamás ügyében

A Kúria elutasította a legfőbb ügyész Gyárfás Tamás médiavállalkozó ügyében perújítás ellen benyújtott indítványát – tudatta a legfőbb bírói fórum a honlapjára feltöltött szerdai közleményében.

Polt Péter tavaly decemberben fordult a Kúriához azok után, hogy a Fővárosi Törvényszék tavaly novemberben egyesítette a jogerős börtönbüntetését töltő Portik Tamás elleni büntetőügyet a Gyárfás Tamás elleni büntetőeljárással.

A vád szerint Gyárfás Tamás bízta meg Portik Tamást Fenyő János médiavállalkozó megölésével, és Portik Tamás meg is szervezte a gyilkosságot, amelyet Jozef Rohác hajtott végre. Rohác évek óta jogerősen kiszabott szabadságvesztés-büntetését tölti. Gyárfás és Portik pedig tagadja bűnösségét.

A legfőbb ügyész azonban jogorvoslatot jelentett be a Fővárosi Törvényszék végzése ellen. Azt indítványozta, hogy a Kúria állapítsa meg, hogy törvénysértő volt a törvényszék döntése, mert Portik ellen már perújítás volt folyamatban a Fenyő-ügyben.

A Kúria elutasította a legfőbb ügyész indítványát. Indoklásában rámutatott többek között arra, hogy az eljárás azonos szakaszában lévő ügyek egyesíthetők, és ez a perújítás elrendelését követő elsőfokú eljárásra is vonatkozik.

Kiemelt kép: Mohos Márton /24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik