Belföld

Zivatarveszély, jégeső, szélvihar – itt a riasztás

Az érintett járásokban órákon belül lehet lecsaphat a vihar, jégeső eshet, és károkat okozhat a szél. Szerdán még cudarabb idő jön.

A zivatarok veszélye miatt az ország nagy részén elsőfokú, citromsárga figyelmeztetés érvényes, de az Országos Meteorológiai Szolgálat már riasztást is kiadott. Az érintett járásokban órákon belül lehet lecsaphat a vihar, jégeső eshet, és károkat okozhat az erős szél is. (A térkép folyamatosan frissül.)

 

Azt írták, a déli óráktól az Eger-Szeged vonal körüli szélesebb sávban lehet helyenként zivatarokra számítani, emellett a nyugati határszél közelében sem lehet kizárni a kialakulásukat. Zivatarokhoz szélerősödés (50-70 km/órás) és kisebb méretű jég (búza, borsó méretű) társulhat. Az északi, északnyugati szelet estig időnként a Dunántúlon is 60-65 km/órás széllökések kísérhetik.

Szerdán a Baja-Tatabánya vonaltól nyugatra többfelé kell zivatarra készülni a déli óráktól. Helyenként heves zivatar is előfordulhat nagyobb méretű jég és erősebb, úgynevezett  kifutószél (80-100 km/órás), esetleg felhőszakadás kíséretében, bár utóbbi kevésbé lesz jellemző. Ezért több megyére másodfokú figyelmeztetés érvényes.

Kiemelt kép: Marjai János/24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik