Belföld

Tarlós: Budapest nem tud kerékpáros paradicsom lenni

Az ATV Egyenes beszéd című műsorának vendége volt Tarlós István, aki főleg a Lánchíd felújításáról beszélt. A volt főpolgármester szerint a helyzet annyira kritikus, hogy nem tűr további halasztást. Nemrég utódja, Karácsony Gergely úgy fogalmazott, előfordulhat, hogy költségvetési okok miatt el kell napolni a Lánchíd felújítását.

Tarlós az ATV-ben hangsúlyozta: a Lánchídra 2018 óta engedélyezett kivitelezési tervek vannak. Tavaly nyár elején beérkeztek a tenderek, amelyek szerinte túl magas árat kínáltak, Tarlós szerint, 35-36 milliárd forintot.

Úgy véli, sokkal drágább lesz a felújítás, ha nem kezdik el időben, de szerinte félő, hogy hamarosan bekövetkezik az az állapot, hogy nem is lehet felújítani a Lánchidat. Nem érti, hogy a 6 hónap alatt, amiből 5 és fél eltelt, miért nem írták ki a hídra a tendert. Azt mondta, ők hagytak rá pénzt: 23,7 milliárdot, 6 milliárdot szerzett a kormánytól ehhez.

Nem érti, hogy a járványra hivatkozva miért nem kezdték el a felújítást.

Aki azt mondja, hogy nincs meg erre a pénz, az vagy nem tud számolni, vagy nem ismerni a főváros pénzügyeit meglátása alapján

– fogalmazott.

Beszélt arról is, hogy a körutat kerékpár-dominanciára hangolták át, a forgalom visszaállása után tragikomikus lesz. Budapest nem tud kerékpáros paradicsom lenni – mondta, és szerinte kár, hogy a városvezetésben nincs műszaki beállítottságú ember.

Kiemelt kép: Mohos Márton/24.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik