Belföld

Jó hírnevet sértett Márki-Zay Péter, 800 ezer forintot kell fizetnie

Jogerősen, másodfokon is pert vesztett Márki-Zay Péter, hódmezővásárhelyi polgármester, akinek így 400-400 ezer forintos sérelemdíjat kell fizetnie, miután megsértette dr. Juhász Tünde kormánymegbízott és dr. Holubán Csilla járási hivatalvezető jó hírnevét – írja az Index a Csongrád Megyei Kormányhivatal közleményére hivatkozva.

A kormányhivatal sajtószolgálata szerint Márki-Zay valótlanul állította azt egy Facebok-bejegyzésben, hogy a Csongrád Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja és a Szegedi Járási Hivatal vezetője úgy adtak olasz szemét behozatalára engedélyt, hogy tisztában voltak ennek káros következményeivel. A polgármester azt is állította: „döntésükkel hozzájárultak a vásárhelyi gyermekek mérgezéséhez, ezért a legfőbb ügyész vádat emel ellenük különös kegyetlenséggel elkövetett tömeggyilkosságért”. Juhász és Holubán a 400-400 ezer forintos sérelemdíjat a hódmezővásárhelyi kórháznak ajánlotta fel.

Márki-Zay a Facebook-on reagált az ítéletre, vitatva azt, többek azért, mert az ügy koronatanúját sem hallgatták meg:

JOGERŐS LETT A JUHÁSZ TÜNDE-PER ELKÉPESZTŐ, 800 EZER FORINTOS DÖNTÉSELakatos Péter bíró úr decemberi, teljesen…

Közzétette: Márki-Zay Péter – 2020. május 27., szerda

Legérdekesebb azonban az a kérdés, hogy amikor a tavalyi kampányban a Fidesz hazug rágalmaira válaszul közzétettem IRONIKUS, HÁROM EGYMÁST KIZÁRÓ LEHETŐSÉGET ISMERTETŐ VÁLASZOMAT, TÉNYKÉNT ÁLLÍTOTTAM-E, HOGY JUHÁSZ TÜNDE SZÁNDÉKOSAN AKARJA MEGMÉRGEZNI SAJÁT GYERMEKÉT? Ezt a képtelenséget állítja ugyanis mind a felperes, mind Lakatos Péter, mind most az Ítélőtábla. De vajon ŐK MAGUK ELHISZIK-E MINDEZT?

Így zárja bejegyzését:

A 800 ezer forint SÉRELEMDÍJAT természetesen kénytelen vagyok most átutalni az egyébként anyagiakban egyáltalán nem szűkölködő fideszes felpereseknek – ezt csakis az Önök által decemberben nyújtott anyagi támogatásból tudom megtenni. Egyúttal örömmel olvastam, hogy ők ezt a pénzt a vásárhelyi kórháznak utalják majd tovább. Ezt minden vásárhelyi nevében KÖSZÖNÖM.

Kiemelt kép: Marjai János /24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik