Belföld

Ezek a távolsági buszjáratok szűnhetnek meg a nyáron

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium a koronavírus-járvány miatt csökkenő távolsági utasforgalomhoz illeszkedő ideiglenes menetrendeket rendelt a közlekedési vállalatoktól, a Magyar Nemzet birtokába jutott dokumentum szerint a Volánbusznál járatok szűnnek meg ennek következtében.

  • Június 20-tól megszűnik a Budapest–Kecskemét–Szeged–Szabadka járat, emellett a Budapest–Zalakaros–Nagykanizsa vonalon is megszűnnek a buszok, a Zalakarost korábban érintő járatok ráhordó járattá válnak.
  • Július 1-jétől a törlik a Budapest–Erdőtelek–Sarud–Tiszafüred, a Budapest–Solt–Kalocsa–Jánoshalma, a Budapest–Tatabánya–Oroszlány–Kisbér, a Budapest–Győrszemere–Pápa és a Veszprém–Kisbér–Komárom járatokat, valamint ráhordó lesz a Budapest–Tápiószentmárton/Szentmártonkáta viszonylat.
  • Augusztus 1-jétől megszűnik a Budapest–Keszthely–Hévíz–Zalaegerszeg járat, a Budapest–Sármellék–Zalaegerszeg–Lenti vonalon négy expresszjáratot törölnek, illetve megszűnik a Budapest–Székesfehérvár–Veszprém–Sárvár–Szombathely és a Budapest–Veszprém–Pápa–Bükfürdő buszjárat is. A Budapest–Székesfehérvár–Tamási busz Székesfehérvár és Tamási között jár majd.

A lap úgy tudja, a vasúti közlekedés előnyének fokozottabb érvényesítése ősszel és a következő években is folytatódik.

Kiemelt kép: Farkas Norbert / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik