Belföld

Műszaki hibára hivatkozik a kislány és szerette halálát okozó vétkes sofőr

Két év két hónap börtönt kért a Szolnoki Járási Ügyészség arra a férfira, aki egy felnőtt és egy 13 éves kislány halálát okozta tavaly augusztusban Törökszentmiklósnál. Balázsné Busku Terézia, Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség szóvivője megkeresésünkre azt közölte, hogy ez a büntetés csak arra az esetre vonatkozik, ha a halálos közúti baleset gondatlan okozásával vádolt férfi beismerő vallomást tesz már az előkészületi ülés során.

Megkérdeztük a csoportvezető ügyészt, hogy a vádlott beismerte-e a bűnösségét a nyomozati szakban, az alábbi választ kaptuk.

Az eljárás eddigi szakaszában nem ismerte be a bűnösségét. Azt állítja, hogy nem emlékszik arra, mi történt, és úgy gondolja, hogy műszaki hiba történhetett

– mondta az ügyész.

A borzalmas baleset tavaly augusztus elején történt. A férfi Törökszentmiklós külterületén haladt Debrecen felé. Egy enyhe jobbkanyarban mintegy óránkénti 100 kilométeres sebességgel, forgalmi ok nélkül – figyelmetlenségből – átlépte a felezővonalat és járművével nekiütközött egy szemből érkező  pótkocsis teherautó első futóművének.

A személygépkocsi megpördült és az eredeti menetiránya szerinti jobb oldalon állt meg. A kukoricát szállító teherautó a futómű sérülése miatt irányíthatatlanná vált, oldalra borult, és rázuhant a vádlott gépkocsija mögött haladó autóra. A szabályosan közlekedő autó vezetője a helyszínen meghalt, a vele lévő 13 éves hozzátartozója pedig a kórházban vesztette életét. A teherautó sofőrje nyolc napon belül, míg a vádlott nyolc napon túl gyógyuló sérüléséket szenvedett. A vád szerint a baleset azért következett be, mert a vádlott nem tartotta be a KRESZ jobbra tartásra vonatkozó szabályait.

Fotók: BM OKF/Németh Ádám tű. ftőrm.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik