Belföld

Soha nem szabadulhat a 88 éves nőt megölő, majd megerőszakoló férfi

A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség szerint élete végéig fegyházban kell maradnia annak a 27 éves P. Jánosnak, aki 2017 októberében vascsővel agyonvert, majd megerőszakolt egy 88 éves asszonyt Zsámbokon. Ezért a másodfokú indítványukban azt kezdeményezték a Fővárosi Ítélőtáblánál, hogy hagyják helyben a Budapest Környéki Törvényszék januári ítéletét, és tényleges életfogytiglanra ítéljék a férfit.

A bűnjelek eltüntetéséért 1 év 6 hónapra ítélt H. József a felmentését, illetve a büntetése enyhítését kérte, de a fellebbviteli főügyészség szerint az ő esetében sincs ok az enyhítésre.

A “Gyilkos” becenévre hallgató P. János segédmunkásként dolgozott Zsámbokon, és ott is lakott. 2017. október 14-én előleget kért a főnökétől, majd az egyik, akkor még fiatalkorú munkatársával elment a helyi trafikba, sört, bort és pálinkát ittak. Amikor visszatértek a szállásukra, az idősebb férfi tovább ivott a társaival. Éjjel egy óra körül magához vett egy vascsövet és elindult a faluba.

A céltalanul bolyongó P. János egy olyan házhoz érkezett, ahol egyedül élt egy 88 éves, rendszeres ápolásra és gondozásra szoruló asszony. P. János bement a házba, az ágyból már felkelni sem tudó idős nő ágya mellé lépett, a kezében lévő vascsővel nagy erővel négyszer fejbe vágta, majd közösült vele.

A férfi a brutális gyilkosság után meggyújtotta az asszony környezetében lévő ruhákat, majd reggel visszament a szállásra. Amikor hazaérkezett, levette a véres ruháit és lefeküdt. Még az ágyában feküdt, amikor közölte a munkatársaival, így a másodrendű vádlottal, H. Józseffel is, hogy megölt egy idős nőt. Ekkor a fiatal fiú betette a kályhába P. János ruháit és cipőjét, hogy elégessék. Ám egyiküknél sem volt gyufa és öngyújtó, így a bűnjelek megsemmisítése nem sikerült.

Fotók: 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik