Belföld koronavírus

A XIII. kerületben júniustól teljes létszámmal működnek az óvodák, bölcsődék

A XIII. kerület felkészült óvodáinak és bölcsődéinek teljes nyitására – számolt be közleményben az önkormányzat. E szerint május 25-étől minden kerületi gyermekintézmény kinyit ügyeleti rendszerben, az öt fős csoportlétszámokat betartva. Június 2-ától pedig a rendkívüli szünetet és ügyeletet megszüntetik, teljes nyitvatartással és csoportlétszámmal működnek a bölcsődék és óvodák.

Az intézménybe lépéskor a munkatársak „zsiliprendszerben” fogadják a gyermekeket. Első lépésként egy fertőtlenítő lábtörlő használata kötelező, majd érintésmentes lázmérés következik, ezt követően veszi át a munkatárs a szülőtől a gyermeket. A szülőket arra kérik, biztosítsanak tiszta váltásruhát, amiben a gyermek a napot tölti, majd a hazaindulás előtt visszaveszi azt a ruhát, amiben érkezett. A szülők az előtérbe maszkban léphetnek be.

Az óvodákban és bölcsődékben dolgozó munkatársak számára szintén kötelező a fertőtlenítő lábtörlő és a kézfertőtlenítő használata. Csak szájmaszkban dolgozhatnak, a munkába való visszatérés előtt pedig mindenkin elvégzik a koronavírustesztet. Az óvodákban és bölcsődékben naponta több alkalommal fertőtlenítenek, minden nap végén fertőtlenítő nagytakarítást végeznek.

Kiemelt kép: Egy óvónő segít egy kisfiúnak kezet mosni a XIII. kerületi Meséskert tagóvodában. MTI Fotó: Kallos Bea

Ajánlott videó

Olvasói sztorik