Belföld

Tagad az élettársát megfojtó zalaegerszegi férfi, azt mondja, ő ment segítségért

A bántalmazást elismerte, a gyilkosságot viszont tagadja az az 51 éves hajléktalan férfi, akit azzal gyanúsítanak, hogy tavaly júniusban megfojtotta az élettársát a zalaegerszegi Parkerdőben. Az emberöléssel vádolt férfi a Zalaegerszegi Törvényszéken tartott szerdai videós meghallgatása során elismerte, hogy megrugdosta és pofon ütötte a nőt, ám tagadta, hogy ő fojtotta meg. Sőt, állítása szerint ő volt az, aki elment segítségért, amikor észrevette, hogy nincs jól.

Az italozó életmódot folytató pár egy ismerősével ivott, majd elindultak a Parkerdő felé. A nő nehezen haladt, ez dühítette a férfit. Bántalmazni kezdte a nőt, aki leült, majd lefeküdt a fűbe, ahol a férfi tovább ütlegelte. Ezután leültek a játszótér egyik padjára és tovább ittak, majd sötétedés után elindultak alvóhelyük felé. A nő botladozva ment, ezért a férfi ismét ütni-verni kezdte. Elvonszolta egy ivókútig, ahol vizet engedett a fejére, amitől valamelyest magához tért. Miután tovább indultak, a férfi ismét rúgta, ütötte a nőt. Ekkor az ismerősük odalépett a földön fekvő nőhöz, s attól tartva, hogy életét veszthette, elment segítségért. Ezt követően a férfi tovább bántalmazta az élettársát, és addig szorította a nyakát, amíg megfulladt.

Ismerősük rövid idő után segítség nélkül tért vissza. Ekkor a nő már a hátán feküdt, a férfi pedig egy közeli padon ült, és arra kérte a másik férfit, hogy hagyják az élettársát ott aludni, ők pedig menjenek az alvóhelyükre. A megölt asszony holttestét végül a járókelők fedezték fel.

A gyilkossággal gyanúsított férfi újabb történettel állt elő az első tárgyalási napon. Elmondása szerint nem hárman, hanem hatan italoztak a Parkerdőben, amikor észrevette, hogy rosszul van a párja. Azt állította, hogy ő ment el segítséget kérni a közeli benzinkútra, de ezután elhagyta a helyszínt. A nővel és a férfival együtt italozó férfit a bíróság tanúként hallgatta volna meg. Ő azonban ittas állapota miatt semmire nem emlékezett abból, ami történt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik