Belföld

Tudatos környezetvédelem az Office Depot-nál! (x)

Számunkra kiemelten fontos a környezetvédelem és a környezetédelmi okatás, így szeretnénk megosztani Önökkel, hogy milyen lépeseket tettünk, és milyen eredményeket értünk el ezzel kapcsolatban a 2019-es évben?

·  A Back to School – iskolakezdési akciónkban (B2S) a Gemenci Erdőgazdasággal közösen „Ültess legalább egy fát a jövőnek!”  címmel közös faültetési programra hívtuk a magyar családokat, így akik nálunk vásárolták meg gyermekeik iskolakezdéshez szükséges tanszereiket jelentős mértékben hozzájárultak országunk zöld “tüdejének” fenntartásához.

Köszönjük a nálunk vásárló családok közreműködését, mivel együttműködésünk eredményeképpen több, mint 100 000 őshonos fa beszerzését, és elültetését támogattuk a Gemenci Erdőben.

·  A faültetéses akciónkhoz egy közösségi játék is társult. A játékban regisztrált részvevők között 13 darab főnyereményt sorsoltunk ki. Ennek köszönhetően összesen 332 gyermek, és 35 kisérő háromnapos öko-táborban vesznek részt 2020-ban a Pörbölyi Ökoturisztikai Központban lévő erdei iskolában. Természetesen a most kialakult pandémiás helyzetre tekintettel az eredeti időpontok egy későbbi időpontban megtartásra kerülnek.  Az osztálykirándulás keretében megvalósuló tartalmas, színvonalas öko-programok, a szállás és az utazás teljes költségét az Office Depot vállalta magára.

·  A fenntartható fejlődés, és a zöld és tiszta környezet megőrzése jegyében üzleteinkben “Zöld-szigeteket” alakítottunk ki, itt olyan termékeket, papírárukat, és egyéb irodai felszereléseket kínálunk, amelyek környezetbarát anyagokból, vagy technológiával készültek.

· A piacon az egyik legszélesebb papír-írószer választék biztosítása mellet, nagy hangsúlyt fektetünk az újrahasznosított termékek bővítésére. A vásárlók így biztosak lehetnek abban, hogy vásárlásaikkal a környezet védelmét szívügyüknek tekintő cégeket támogatják.

· Fontos számunkra a hazai erdővagyon megóvása, a környezeti ártalmak mérséklése, így a “zöld és tiszta” környezetünk megőrzését tekintjük egyik kiemelt feladatunknak.

·   Célunk még, hogy 2020-ban EGYÜTT, legalább további 200 000  őshonos fa beszerzését, elültetését tudjuk megvalósítani, és támogatni Magyarországon.

·  Fontos számunkra a felnövő generációkon, gyermekeken keresztül a szülők természethez való kötödésének, környezettudatosságának növelése, erősítése.

·  Célunk, hogy amennyit kiveszünk mi a természetből, mint papír– írószer forgalmazók, legalább annyit, vagy még többet adjunk is vissza a természetnek, az erdőinknek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik