Belföld koronavírus

Az MSZP aláírásgyűjtést indít, hogy a kormány az ünnepségek helyett a családokra költsön

Az elmúlt napok hírei arról szóltak, hogy a magyar kormány minden idők legnagyobb tűzijátékára, valamint rendezvénysorozatára készül, nyilvánvalóan az adófizetők pénzéből — idézte a NépszavaMolnár Zsolt hétfői online sajtótájékoztatóján elhangzottakat.

Az MSZP pártigazgatója, budapesti elnöke arra szólította fel a magyar kormányt, hogy hozza nyilvánosságra az augusztus 20-ai tűzijátéknak, valamint a rendezvénysorozatnak a költségvetését, és ezt az összeget fordítsák a járvány veszélyhelyzet enyhítésére, védekezésre, de legfőképpen azoknak a családoknak a támogatására, akik elvesztették a munkahelyüket, a megélhetésüket.

Molnár Zsolt bejelentette, hogy az MSZP online aláírásgyűjtést indít annak érdekében, hogy ezeket a célokat valósítsa meg a magyar kormány, tehát az összeget fordítsa a járványhelyzet enyhítésére, szociális támogatásokra, és ne irracionális ünnepségsorozatra.

Frissítés: időközben egy civil kezdeményezésű aláírásgyűjtés is elindult, hogy a járvány közepén ne tűzijátékra költsék a közpénzt.

Kiemelt kép: Bielik István/24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik