Belföld

Fideszes polgármester jelentette fel rémhírterjesztésért a gyulai ellenzékit

Múlt hét szerdán vitték be a gyulai rendőrök Csóka-Szűcs Jánost rémhírterjesztésért. Ez azután történt, hogy Csóka-Szűcs megosztotta április végén Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő dudálós tüntetésre való felhívását, és melléírta, hogy „Gyulán is kiürítettek 1170 ágyat”. A rendőrség szerint ezzel a mondattal Csóka-Szűcs „a veszélyhelyzetben veszélyeztette a védekezés hatékonyságát”. A férfit egyébként nem sokkal kihallgatása után hazaengedték, de a vele szemben indított eljárást csak napokkal később szüntették meg.

„A nagyapám miatt a Rákosi-rendőrség tartott házkutatást nálunk, a család ehhez hozzá van szokva”
Csóka-Szűcs Jánost rémhírterjesztésért vitték be a gyulai rendőrök szerda hajnalban. A mozgássérült és cukorbetegségben szenvedő férfi a helyi Momentum pártoló tagja.

Az Index most arról ír, hogy az amúgy mozgássérült Csóka-Szűcs János hétfőn vehette át személyes tárgyait és a dokumentumokat a rendőrségtől, amely megszüntette vele szemben az eljárást, miután a vádhatóság még múlt pénteken elfogadta a gyulai ügyészségen tett panaszát. Ezentúl kiderült az, hogy ki jelentette fel Csóka-Szűcsöt:

maga Gyula fideszes polgármestere, Görgényi Ernő.

Ezt ugyanis a hírportál birtokába kerül levél is bizonyítja, amelyet Görgényi Ernő írt a rendőrségnek.

Csóka-Szűcs János egyébként a Momentum pártoló tagja, aki a tavalyi önkormányzati választáson egyéni képviselőként indult.

A múlt héten nemcsak Gyulán, hanem Szerencsen is vittek be rémhírterjesztésért.

Azért vitték be Andrást rémhírterjesztésért, mert valaki feljelentette
A rendőrség nem saját hatáskörben nyomozott.

Kiemelt kép: Görgényi Ernő polgármester a gyulai Nicolae Bălcescu Román Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium megújult épületének tanévnyitóval egybekötött átadó ünnepségén 2019. szeptember 2-án. MTI/Rosta Tibor  

Ajánlott videó

Olvasói sztorik