Belföld

Rémisztő jelenetté fajult, ahogy a rendőrök intézkedtek egy piroson áthajtó biciklis ellen Budapesten

Olvasói bejelentés nyomán tette közzé az Index azt a felvételt, amelyen az látszik, hogy rendőrök letepernek egy kerékpáros nőt a budapesti Bartók Béla úton, majd megbilincselik, miközben ordítanak vele. A nő eközben többször segítséget kér, és sikoltozik a rendőri intézkedés miatt. A felvételen nem látszott indokoltnak a rendőri intézkedés és annak tónusa sem. A rendőr ezt üvöltötte a letepert nőnek például:

Elő fogom állítani higgye el. Ne velem szórakozzon, ne a hatósággal szórakozzon. Mit képzel magáról? Magának mindent lehet? Kérdezem!

A BRFK hamarosan közölte a portállal az intézkedés előzményeit.  Eszerint a kerékpáros szombat fél 12-kor áthajtott a piroson a Bartók Béla út és a Bertalan Lajos utcánál. A kerékpáros ezután nem állt meg a rendőri felszólításra, később nem volt hajlandó igazolni magát, majd valótlan adatokat diktált be. A rendőrség szerint a nő az intézkedésnek többször ellenállt, kiabált, és az egyik intézkedő járőrt megrúgta. A rendőrök az erőszakosan fellépő nővel szemben testi kényszert és bilincset alkalmaztak.

„A rendőrök a nőt hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt a BRFK XI. kerületi Rendőrkapitányságra előállították és tájékoztatták az illetékes ügyészséget, továbbá feljelentést tettek ellene a tilos jelzésen való áthaladás szabályszegése miatt” – zárul az Index cikke.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik