Belföld

Az ügyészség szerint a gyulai ellenzéki aktivista sem terjesztett rémhírt

Tájékoztatom, hogy a Gyulai járási Ügyészség az ügy terheltjének gyanúsítás elleni panaszát a mai napon (pénteken) elbírálta, annak helyt adott, és megállapította, hogy a gyanúsítotti minősége megszűnt

– közölte a Havrán Ákos, a Békés Megyei Főügyészség megbízott főügyészhelyettese a Média1-el Csóka-Szűcs János ügyében. A férfit szerda hajnalban állította elő a rendőrség, majd minden számítástechnikai eszközét lefoglalták és négy órán át hallgatták ki. Annak ellenére, hogy mozgássérült, haza sem vitték a rendőrök. A rendőrség azért állította elő, mert egy zárt Facebook-csoportban azt írta:

Gyulán is kiürítettek 1170 ágyat.

és ezért a rendőrség szerint rémhírt terjesztett. Egyébként Kásler Miklós miniszter utasítása szerint tényleg 1200 ágyat kellett kiüríteni Gyulán. A férfi a gyulai ellenzék egyik aktivistája, a helyi Kossuth kör vezetője.

„A nagyapám miatt a Rákosi-rendőrség tartott házkutatást nálunk, a család ehhez hozzá van szokva”
Csóka-Szűcs Jánost rémhírterjesztésért vitték be a gyulai rendőrök szerda hajnalban. A mozgássérült és cukorbetegségben szenvedő férfi a helyi Momentum pártoló tagja.

A férfi ügye még Brüsszelbe is eljutott:

„Miben segíti a védekezést, ha letartóztatjuk azokat, akik kritizálják a kormányt?”
Magyarországról és a koronavírus elleni védekezésre hozott különleges törvényekről vitáztak Brüsszelben. Orbán Viktor nem vett részt a vitán, de a magyar képviselők közül is csak kevesen voltak kint. Majdnem mindenki támadta a magyar kormányt, a fideszesek és a szélsőjobbos frakció viszont megvédte.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik