Belföld

Időjárás – mintha két külön ország lenne

Az ország északi és déli tájai között 10 fokos lehet a hőmérsékleti különbség. Három megyére adtak ki veszélyjelzést.

Csütörtökön több órára kisüt a nap, napközben csak helyenként fordulhat elő zápor, de a késő délutáni, esti óráktól megnövekszik a felhőzet és nő a csapadékhajlam. A szelet élénk, helyenként erős lökések kísérik. A hőmérséklet napközben 17 és 29 fok között várható, az Észak-Dunántúlon, illetve az Északi-középhegység térségében lesz hűvösebb. Késő estére 9-18 fok közé hűl le a levegő – írja a Kiderül.hu.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú (citromsárga figyelmeztetést adott ki a zivatarok veszélye miatt három megyére, ahol az elsődleges veszélyforrást a villámlás jelenti, de  esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat!

Péntekig marad a nagy hőmérsékleti kontraszt az északi és déli tájak között. Éjszaka többfelé valószínű eső, zápor, néhol zivatar is lehet. Napközben az északi tájakon lehet főként további csapadék, délebbre a változó fátyolfelhőzet mellett többórás napsütés várható. Többnyire északi lesz a légmozgás, délutántól az Észak-Dunántúlon lehetnek viharos lökések is. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 20 és 28 fok között várható, de a tartósabban felhős, csapadékos északi tájakon hűvösebb lesz.

Kiemelt kép: MTI/Varga György

Ajánlott videó

Olvasói sztorik