Belföld

Dudálásra lett figyelmes az otthon pihenő mentős, hamar kiderült, hogy neki szólt

Papp Sándor, a Hajdúnánási Mentőállomás mentőápolója, szolgálat után pihent otthon, amikor éktelen autódudálás törte meg a kertvárosi csendet, éppen a háza előtt, írja Facebook-oldalán az Országos Mentőszolgálat.

A poszt szerint hamar kiderült, a duda neki szólt, mert egy 40 év körüli férfi újraélesztése zajlott az utcában. A környéken ismert, hogy egy mentős lakik ott, így tudták kihez fordulhatnak segítségül.

Bajtársunk azonnal helyszínre sietett, ahol a mentésirányítás munkatársa épp az újraélesztés lépéseit diktálta egy kihangosított telefonon a laikusoknak. A szakember azonnal átvette az újraélesztést és bajtársai kiérkezéséig folytatta az életmentő mellkasi nyomásokat. Az ALS egység gyorsan megérkezett, a mentés azonban csaknem egy órán keresztül zajlott. Az emelt szintű ellátáshoz, a hamarosan helyszínen landoló mentőhelikopter csapata is csatlakozott

– írták.

A hét szakember tökéletes összhangja példaértékű volt és végül, az időben megkezdett mellkasi nyomásoknak köszönhetően, a férfi életéért vívott közös küzdelem eredményre vezetett.

Így a szolgálatban levő mentők légi úton szállíthatták kórházba stabil állapotú betegüket, és szabadnapos bajtársunk is nyugodtan folytathatta jól megérdemelt délutáni pihenését. Gyors felépülést kívánunk, Bajtársainknak gratulálunk

– zárták a posztot.

Kiemelt kép: Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik