Belföld

Vérbiznisz: Vadai újabb kérdéséből lett feljelentés

Ki mond igazat? Erről kérdezte a legfőbb ügyészt az ellenzéki politikus.

Polt Péter nem foglalt állást. A legfőbb ügyészhez azt követően fordult Vadai Ágnes, hogy nem tudta eldönteni, ki mond igazat a „vérbiznisz” ügyében. A Demokratikus Koalíció képviselője két egymásnak teljesen ellentmondó állítás miatt bizonytalanodott el és várt iránymutatást.

Mint írta, miközben a valaszonline.hu cikket közölt ugyanis arról, hogy az Országos Vérellátó Szolgálat „vérbizniszben” utazik, Rétvári Bence államtitkár a „Valóban titokban adták el a multiknak a vérplazmát?” című kérdésére azt válaszolta, minden a lehető legnagyobb rendben van.

Vadai Ágnes ugyanakkor arra is kíváncsi volt, ezúttal mit lép a legfőbb ügyész, aki korábbi ártatlan kérdését feljelentésként értékelte, amikor arra várt választ,

»A feltárt jelek azt mutatják, hogy külső támadás okozta a forint gyengülését.« – megalapozott kijelentés vagy rémhírterjesztés?

Polt Péter most sem tett másként. A legfőbb ügyész Vadai Ágnes

Ki mond igazat a »vérbizniszt« illetően?

című kérdését hűtlen kezelés miatt tett feljelentésként értékelte és azt már továbbította is a Budapesti Rendőr-főkapitányságnak.

Azt írta, a hatáskörrel és illetékességgel rendelkező nyomozó hatóságnak kell megítélnie, hogy a kérdésben megfogalmazott  magatartás bűncselemény gyanúját kelti-e, és emiatt a nyomozás elrendelésének van-e helye.

Kiemelt kép: MTI/Illyés Tibor

Ajánlott videó

Olvasói sztorik