Belföld koronavírus

Török Gábor elmondta, mi lehet Orbán számára veszélyes a közeljövőben

A nyugat.hu-nak adott interjút Török Gábor, akit arról is kérdeztek, hogy mi lehet veszélyes a kormány számára a koronavírus kezelése során, vagy sikeres lehet-e a propaganda.

Kulcskérdésnek én ma azt látom, hogy milyen mély lesz a járvány nyomában járó gazdasági és szociális válság, hogyan tudja enyhíteni a nehézségeket a kormány, és mennyire hibáztatják majd az emberek a sorsuk rosszabbra fordulásáért a kormányt. Márpedig ezekben a kérdésekben az óriásplakátok csak mérsékelten tudnak segíteni

–        mondta erre a politológus.

Hozzátette:

A válság kapcsán eredményt hirdetni majd akkor kell, ha meglátjuk, hogyan cselekszik a kormány és hogyan gondolkodnak a szavazók olyan időszakban, amire 2010 óta nem volt példa: recesszióban, növekvő munkanélküliség mellett, erősödő eladósodottságban, pénzügyi értelemben egyértelműen kiszolgáltatottabb pozícióban a nemzetközi környezetben.

Török elmondta, a felhatalmazási törvénnyel kapcsolatos félelmeket korábban se értette, a Fidesz 2010 óta kétharmaddal a háta mögött, olyan lépést eszközöl, amit lényegében akar.

A Fidesz célja nagyon egyszerű: a következő választáson is megtartani a hatalmat. Márpedig ebből a szempontból számukra most az lenne a legszerencsésebb, ha minél hamarabb elfelejthetné az ország a járványt, és minél kisebb gazdasági és szociális válság járna a nyomában.

Az interjú végén mondta a következőt az unió és Magyarország kapcsolatát illetően:

Talán csak egy biztos: ha valamikor egyáltalán van esély arra, hogy korábban nem gondolt események bekövetkezzenek, akkor az most van.

Kiemelt kép: Ivándi-Szabó Balázs /24.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik