Belföld

Közelít a vihar – riasztást adtak ki

A heves zivatarokat akár 90 km/órásnál erősebb szél és jégeső kísérheti.

Elsőfokú, citromsárga riasztást adtak ki az erős szél veszélye miatt. Az Országos Meteorológiai Szolgálat folyamatosan frissülő térképén követhető nyomon, mely járások érintettek.

Azt írták, először az Alpokalján és a Kisalföldön lehet viharos (65-75 km/órás) a délnyugati szél. Az éjszaka első felében az nagy területen erős, néhol a viharoshoz közeli (50-60 km/órás) marad, majd késő éjjel északnyugatira fordul a szélirány. Délelőtt újabb viharos lökések lehetnek északnyugaton és a Dunántúli-középhegység térségében. Kedden a déli óráktól fokozatosan mérséklődik a légmozgás.

Hétfőn ugyanakkor késő délutántól az Északi-középhegység térségében, estétől pedig a hidegfront mentén északnyugaton a záporok mellett néhol egy-egy heves zivatar is előfordulhat. Emiatt szintén elsőfokú figyelmeztetés érvényes. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, de szélerősödés, jégeső is  előfordulhat!

A hidegfront átvonulásával északnyugat felől egyre többfelé lehet csapadék, a záporok és eső mellett néhol zivatar, heves zivatar is. A zivatarokat viharos (75-90 km/órás) szél, a heves zivatart akár 90 km/órásnál is erősebb szélvihar és jégeső kísérheti.

Kiemelt kép: MTI/Varga György

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik