Belföld

Kaszával és késsel az ágya mellett aludt egy családját rettegésben tartó férfi

Letartóztatta a Miskolci Járásbíróság azt a férfit, aki hónapokon át fenyegette és bántalmazta a családját.

A borsodi család életét sorozatos viszályok jellemezték tavaly novembertől. A családfő kaszát, borotvát, kést tartott az ágya mellett, amelyekkel rendszeresen fenyegette a párját és a gyerekét. Előfordult, hogy otthonuk ajtaját bereteszelte, beláncolta és a kulcsot magánál tartva akadályozta meg, hogy élettársa és kislánya elhagyhassák a lakást. Később már dolgozni sem engedte el a nőt, ezért az asszony elvesztette az állását.

Pár nappal ezelőtt a férfi ügyintézésre kiengedte a nőt, aki a kislányt is magával vihette, de mindkettőjüket megfenyegette, hogy ha nem sietnek vissza, akkor megöli őket. Mire hazaértek, a gyanúsított az előszobába fejszét, baltákat és egy karót, a teraszra pedig egy csomóval ellátott kötelet készített össze. A szerszámok láttán a sértettek félelmükben elmenekültek. Ezután a férfi tüzet gyújtott a lakásban, ami teljesen kiégett.

Az ügyben személyi szabadság megsértése és zaklatás miatt indult eljárás. A bűncselekmény súlyára tekintettel, valamint arra, hogy a gyanúsítottal szemben fennáll a szökés, elrejtőzés, bűnismétlés veszélye, a járásbíróság egy hónapra elrendelte a férfi letartóztatását. A döntés ellen a gyanúsított és védője is fellebbezett, így az nem végleges.

Kiemelt kép: Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik