Belföld

További elmegyógyintézeti kezelésre szorul az egyéves kislányát megölő budapesti nő

Három hónappal meghosszabbította a Budai Központi Kerületi Bíróság annak a 38 éves P. Orsolyának a letartóztatását, akit azzal gyanúsítanak, hogy április elején megölte az egyéves kislányát a XVIII. kerületi Havanna utcai lakásában. A bíróság a letartóztatás végrehajtásának helyéül továbbra is az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetet jelölte ki.

Az egyedülálló nő maga értesítette a rendőröket arról, hogy megölte a gyermekét. Ezt követen a rendőrök kimentek a helyszínre és a nő lakásában megtalálták a kicsi holttestét. Az asszony beismerő vallomást tett a gyanúsítotti kihallgatása során.

A nyomozó hatóság a továbbiakban igazságügyi elmeorvos szakértői vélemény beszerzését, a gyanúsított további kihallgatását, valamint egyéb nyomozati cselekmények elvégzését tervezi.

Bár a gyanúsított kedvező anyagi körülmények között él, a kiszámíthatatlan viselkedése, és a gyenge és labilis jelleme miatt további elmegyógyintézeti kezelésre szorul. De esetében az is feltehető, hogy megpróbálna megszökni vagy elrejtőzni a hatóságok elől.. Ezért a kényszerintézkedéssel elérni kívánt célok csak a további letartóztatással biztosíthatók.

Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik