Belföld

Hűvös, szeles idő lesz, riasztást adtak ki – térkép

Az érintett területeken jégeső eshet és károkat okozhat az erős szél is.

Szerdán észak felől fokozatosan megnövekszik a felhőzet, de több-kevesebb időre mindenhol kisüt a nap. Eső, zápor az erősebben felhős északkeleti tájakon fordulhat elő. Az északnyugati szelet többfelé erős, az Észak-Dunántúlon, a főváros térségében, illetve az Északi-középhegység környezetében olykor viharos lökések kísérik. A hőmérséklet napközben 14-18 fok között alakul, de az északkeleti tájakon ennél hidegebb lesz. Késő estére 6 és 12 fok közé hűl le a levegő – írja a Kiderül.hu.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat két elsőfokú figyelmeztetést adott ki, az erős szél, illetve a zivatarok veszélye miatt.

Elsőfokú riasztás is érvényes. Az érintett területeken jégeső eshet és károkat okozhat az erős szél is, de elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent. Azt írták, hogy napközben az erős északnyugati szelet az Észak-Dunántúlon és Közép-Magyarországon viharos (a középső-északi tájakon akár 70 km/órás) lökések is kísérhetik. A riasztások által érintett járásokat folyamatosan frissülő térképen követhetik nyomon.

Kiemelt kép: MTI/Varga György

Ajánlott videó

Olvasói sztorik