Belföld

35 százalékkal nőtt az államtitkárok fizetése

A parlamenti képviselőknél is jobban jártak.

Az mfor.hu szerint sokaknak a parlamenti képviselők fizetésének 11,4 százalékos emelése is visszás volt a koronavírus-járvány miatti válság idején, de még megdöbbentőbb az államtitkári fizetések változása. A kormány honlapján közzétett adatokból ugyanis az derül ki, hogy bruttó 1 296 300 forintról 1 750 000 forintra ugrott a fizetésük.

A 35 százalékos emelést, a képviselőkkel ellentétben, már év elején érvényesítették a fizetésekben.

Azok az államtitkárok, akik parlamenti képviselők is, ezt nem kapták meg. Nekik a változatlan államtitkári fizetés (1 296 300 forint) mellett nőtt 997 ezerről 1 103 400 forintra márciustól a képviselői díjazásuk.

A miniszteri fizetések összege bruttó 1 979 400 forint maradt, de a képviselőként is díjazottak márciustól bruttó 3 082 800 forintért végzik a munkájukat. A gazdasági portál szerint Süli János a paksi bővítésért felelős miniszterként kapott 5 milliós fizetése mellé kapja a megemelt képviselői alapilletményt.

Az Orbán Viktor javadalmazását ismertető dokumentum február 29-i dátummal került fel a kormány honlapjára, de az idei évre  vonatkozó adatot még nem tartalmazott. Ami biztos, hogy tavaly év végén az állami vezetők új autókat kaptak. A legtöbben a Skoda Octaviákat Skoda Kodiaq-ra cserélték.

Havi 200 ezer forinttal emelkedett Kövér László fizetése
Már csak néhány ezer forint hiányzik és megvan a havi nettó 2 milliós tiszteletdíj.

Kiemelt kép: Bielik István / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik