Belföld

Szél Bernadett feljelentette Mészáros Lőrinc gyárát környezetszennyezésért

Egy határozat szerint halpusztulás, és mérgesgáz okozta tömeges rosszullét is írható a búzafeldolgozó számlájára.

Mészáros Lőrinc szennyvize tavaly júliusban tömeges halpusztulást, novemberben mérgesgáz miatti tömeges rosszullétet okozott, a szennyezés azonban még az országos botrány ellenére sem állt le

írja Szél Bernadett, aki feljelentést tett az oligarcha tulajdonában levő Viresol búzafeldolgozó környezetszennyezése miatt.

„A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság április 9-i határozata szerint a Viresol Kft. tavaly július óta folyamatosan szennyezte a környező patakokat. A kiszivárgott dokumentum szerint nemcsak a tavaly nyáron bekövetkezett halpusztulásért, de a novemberi, tömeges rosszullétet okozó gázszennyezésért is Mészáros Lőrinc cége a felelős, és maga a hatóság is megállapítja a környezetveszélyeztetést” – írja közleményében a független országgyűlési képviselő.

„A határozatból világosan kiderül, hogy Mészáros Lőrinc 6,2 milliárd forintos állami támogatással és állami hitelekkel kitömött, nemzetgazdaságilag kiemelt beruházása a júliusi és novemberi szennyezés után is folytatta környezetszennyező tevékenységét, amivel a Btk. szerinti környezetveszélyeztetést és -károsítást valósított meg. Ezért a mai napon feljelentést teszek a cég ellen” – fejezi be az MTI-hez eljuttatott közleményét Szél Bernadett.

Kiemelt kép: Marjai János / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik