Belföld koronavírus

3035-re nőtt az igazoltan fertőzöttek száma Magyarországon

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 3035 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt újabb 11 idős beteg – közölték hétfő reggel a kormányzati honlapon. Vasárnap 2998 fő volt az azonosított betegek száma, vagyis egy nap alatt 37-tel nőtt a fertőzöttek száma. Jelenleg 1027 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 55-en vannak lélegeztetőgépen.

Hozzátették, hogy hétfőtől részletesebb adatközlés lesz látható a honlapon. Külön feltüntetik az aktív fertőzöttek számát, vagyis azokét, akik még koronavírussal fertőzöttek és még nem gyógyultak ki abból, kórházban vagy otthonukban vannak. Emellett az aktív fertőzöttek, a gyógyultak és az elhunytak statisztikájánál külön bontva láthatóak Budapest és Pest megye, valamint vidék adatai.

Ez alapján május 4-én az aktív fertőzöttek 63 százaléka, az elhunytak 79 százaléka, a gyógyultak 51 százaléka Budapesten vagy Pest megyében él. A pontos adatok a következők:

  • Aktív fertőzöttek száma: Budapest és Pest megye – 1290 fő, vidék – 765 fő
  • Gyógyultak: Budapest és Pest megye– 319 fő, vidék – 311 fő
  • Elhunytak: Budapest és Pest megye – 276 fő, vidék – 75 fő

Az elmúlt 24 órában Zala megyében tucatnyi új megbetegedést regisztráltak, ugyanakkor Pest megyében mindössze 1 fővel nőtt az új fertőzöttek száma, Budapesten pedig 11-gyel.

Kiemelt kép: 24.hu/Mohos Márton

Ajánlott videó

Olvasói sztorik