Belföld

A Lego-gyár segít a magyar orvosokon

Nyíregyházán is egészségügyi védőszemüvegek gyártásába kezdtek.

Azokat először a Nyíregyházán és környékén dolgozó gyermekorvosok kapják. Csikós Péter, a Nyíregyházi Alapellátási Igazgatóság igazgatója az állami rádió reggeli műsorában azt mondta, később a Lego védőszemüvegeit eljuttatják a térség háziorvosaihoz, fogorvosaihoz is – írta a  hirado.hu. 

A védőszemüveg gyártása a koronavírus-járvány idején egy dán mérnök ötlete alapján gyorsan elindult Dániában és Nyíregyházán is. Ruzsinszky-Takács Ilona, a nyíregyházi Lego-csoport egyik igazgatója a rádióban arról beszélt, hogy első körben azért a gyermekorvosoknak ajánlották fel, mert számukra most is fontos a gyerekek biztonsága, védelme.

Dániában már széles körben használják ezeket. A visszajelzésekből kiderült, a gyermekorvosok előszeretettel alkalmazzák a Lego által készített védőeszközöket, mert azok nem a teljes arcot eltakaró pajzsok, hanem széles védőszemüvegek, amelyektől a gyerekek nem ijednek meg a vizsgálat alatt.

Kiemelt kép: Legóból épített mesefigurára kerül a Lego saját gyártású egészségügyi védőszemüvege és egy szájmaszk kerül a nyíregyházi gyárban április 30-án. MTI/Balázs Attila

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik