Belföld

Újabb kemény Kövér-idézetek, Vadai Ágnes videón mesél

A Házbizottság ülései nem nyilvánosak, a DK képviselője most – az esetleges büntetést is vállalva – fontosnak tartotta elmondani, mi történt ott legutóbb.

A DK képviselője a Facebook-oldalán egy videóban számolt be arról, hogy a napirendi ügyek után szóvá tette Kövér László magatartását a T. Házon belül és kívül. Vadai Ágnes felrótta a házelnök „elképesztő stílusát” a pulpitusról, illetve azt, hogy rendszeresen megvonja a szót az ellenzéki képviselőktől, idő előtt, figyelmeztetés nélkül.

Nem feledkezett meg a fideszes közjogi méltóság legutóbbi interjúiról sem. Vadai Ágnes azt javasolta, vitassák meg, miként lehetne az Országgyűlés tekintélyét „súlyosan és sorozatosan sértő magatartása” miatt Kövér Lászlóra valamilyen büntetést kiszabni. Ezt végül elutasították, de előtte hosszas vita volt.

Vadai Ágnes papírról idézte Kövér Lászlót, aki szerinte arról beszélt,

pusztán biológiai adottságai alapján senki sem tekinthető nőnek és férfinak, erkölcsi és mentális értelemben pedig nem minősíthető nőnek az, aki nem teljesíti a női princípiumot.

Vadai Ágnes összefoglalója szerint a házelnök egyebek között beszélt arról is, hogy nem mindenki férfi, akinek 1-essel kezdődik a személyi száma, önkormányzati képviselőt „szúnyogcsődörnek” titulált, élcelődött az Isztambuli egyezménnyel, az azt támogató civil jogvédőkkel.

Kövér László a levezető elnöki módszereit ért kritikákra úgy reagált, hogy nincs büntetés, ha az ellenzék jól viselkedik. Egyértelművé tette, ha olyan szavakat (pl. tolvaj, gazember) használnak az ellenzékiek, amelyek szerinte sértőek, akkor a jövőben is megvonja tőlük a szót. Bár az ellenzéki pártok szerint Kövér László stílusa a T. Házon kívül is megengedhetetlen, a házelnök úgy vélte, nem számonkérhető az, amit az elmúlt napokban nyilatkozott, mivel nem a plenáris ülésen beszélt.

Vadai azzal zárja a videót, hogy biztosan ki fog kapni Kövér Lászlótól emiatt, de ez egyáltalán nem érdekli.

Kiemelt kép: MTI/Illyés Tibor

Ajánlott videó

Olvasói sztorik