Belföld

DNS-e és egy ottfelejtett cigarettacsikk buktatta le a Bajza utcai gyilkost

A DNS-e és egy helyszínen felejtett cigarettacsikk buktatta le azt a 41 éves prostituáltat, akit azzal gyanúsítanak, hogy 41 késszúrással végzett az alkalmi ismerősével a Bajza utcában április 16-án. Gál Sándor, a BRFK életvédelmi osztályának vezetője a Zsaru Magazinnak azt mondta, hogy az áldozat lakókörnyezetében mindenkit megkérdeztek a kollégáival, akiknek csak rálátása lehetett a történtekre. Így derült ki, hogy a férfi együtt érkezett a lakásba a nővel, aki este hat körül egyedül távozott.

“A lakóközösség tanúi kiváló személy- és ruházatleírást adtak, ami alapján a terézvárosi kollégák másnap célirányos adatgyűjtést végeztek a Nyugati téren és a környékén. Felfigyeltek a 41 éves T. Olgára, aki egy áruház előtti padon feküdt. Cipőjén vérszennyeződésnek tűnő cseppeket találtak, amit később a gyorsteszt megerősített. A zsebében tartott három darab ötforintoshoz is vérnyomok tapadtak. Ezek a megtalált vérszennyeződések alkalmasak voltak arra, hogy megerősítsék a feltételezéseinket, de jelenleg vizsgálat tárgyát képezik.”

– mondta az alezredes

Később a nő DNS-profilját összevetették az ingatlanban talált cigarettavéggel, mely a hemogenetikai szakértő elsődleges véleménye szerint az asszony genetikai tulajdonságait mutatta. A lakásból pedig előkerült a gyilkos fegyver is. Egy 8 centiméteres pengéjű és 2 centiméter széles rugós bicska, amin szintén DNS-nyomok maradtak. A szakértők szerint ezek is az asszonyhoz köthetők.

Fotók: police.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik