Belföld

A benzin jobban visszesett, mint a dízel

Felkészült a koronavírus-járvány miatti válság kezelésére a Mol, működési stratégiát dolgoztak ki, amelyben meghatározták a legfontosabb irányokat – mondta Hernádi Zsolt, a Mol-csoport elnök-vezérigazgatója csütörtökön, az igazgatóság ülése után tartott online sajtótájékoztatón.

A válságkezelési stratégia négy alappillérének nevezte a munkavállalók egészségének megóvását, a munkahelyek megtartását, az energiabiztonság fenntartását, illetve a folyamatos működés és üzletmenet biztosítását.

A koronavírus-járvány hatására csoportszinten átlagosan mintegy 40 százalékkal csökkent az üzemanyagok iránti kereslet, az arányok országonként eltérőek. Jelentősebben visszaesett a benzin forgalma, kevésbé a dízelé, miután azt jellemzően cégek használják, nem magánemberek – jelezte Hernádi Zsolt.

Az elnök-vezérigazgató hangsúlyozta: a Mol minden területen folyamatosan dolgozik, a vállalatnak nincsenek likviditási nehézségei, és számos intézkedést vezettek be, hogy csökkentse a koronavírusnak a vállalatcsoportot érintő gazdasági hatásait.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik