Belföld

Hadházy: akárcsak a Fideszben, az MSZP-ben is következmények nélkül marad a lebukás

Kedden mi is megírtuk, hogy az MSZP Gajda Pétert jelöli a főváros összeférhetetlenséget és vagyonnyilatkozatokat ellenőrző bizottságának elnökének.

Az eset azért pikáns, mert – ahogy azt keddi cikkünkben is felidéztük – a kispesti polgármester kerületében az őszi választás környékén kezdtek előbukkanni a zűrösebbnél zűrösebb ügyek, elég Lackner Csabára gondolni, vagy utalni arra az esetre, amikor az önkormányzattól egy nyomott árú telket épp a kispesti önkormányzat építéshatósági irodájának vezetője, Guzmics Zsombor szerezte meg az anyósa nevében.

Gajda friss kinevezését most Hadházy Ákos is kommentálta a Facebookon.

A Fidesz járvány alatt szinte napról napra ér el újabb és újabb mélységeket. De igazán szíven ütő és teljesen elbizonytalanító – szerencsére ritka – pillanatok azok, amikor az ellenzék teszi nagyjából ugyanazt, amit a Fidesz működésében annyira utálunk

– írja a független képviselő.

Hozzátette:

Molnár Zsolt vezetésével a budapesti MSZP azt a Gajda Péter jelölte a fővárosi vagyonnyilatkozatokat és összeférhetetlenséget ellenőrző bizottság vezetésébe, akinek vezetése alatt az önkormányzatban nem csak a szocialista Lackner képviselő videója szerint, hanem számos tényadat szerint is minden nagyon hasonlóan zajlik, mint a fideszes önkormányzatoknál.

Hadházy utal az MSZP közleményére is, amely szerint Gajda Péterrel szemben semmiféle ténybeli, megalapozott vád nem áll rendelkezésre és a sajtóban megjelent vádakra az önkormányzat eddig minden esetben tételes választ adott. Hadházy szerint ez ugyanaz a „szemtelen, hidegvérű tagadás” a nyilvánvaló tények ellenére, és annak büszke vállalása hogy „náluk is következmények nélkül marad bármilyen lebukás”, mint ami a Fidesztől megszokott.

Kimelt kép: Ivándi-Szabó Balázs /24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik