Belföld

„Meghaltok, megérdemlitek” – írta a családnak, majd rájuk gyújtotta a házat

Tagadja a gyanúsításban fogalt bűncselekmények elkövetését az a minősített emberölési kísérlettel gyanúsított miskolci nő, aki gyújtogatással akart megölni egy családot

– közölte megkeresésünkre Jogg Zsolt, a Borsod Megyei Főügyészség helyettes szóvivője, amikor annak a nőnek az ügyével kapcsolatban érdeklődtünk, aki négy napon belül negyedszer akarta rágyújtania a házat az ismerőseire.

Jogg hozzátette, tanúvallomás és írásszakértői vélemény igazolhatja, hogy a család postaládájába bedobott fenyegetőző levél a gyanúsítottól származik-e.

A 40 éves nő április elején, a hajnali órákban meggyújtott egy kanapét az egyik miskolci ház teraszán azzal a szándékkal, hogy az ingatlanban lakó család benn égjen. A tűz átterjedt a tetőszerkezetre, és a lakásban tartózkodók közül ébren lévő egyik felnőtt és egy gyerek észlelte a tüzet, azonnal felkeltették a családtagjaikat, így sikerült a házból kimenekülniük. Ezt követően megpróbálták eloltani a tüzet, de az olyan rohamosan terjedt, hogy azt csak a kiérkező tűzoltók tudták eloltani.

A nő a cselekményt megelőző három napban már három alkalommal okozott tüzet szándékosan az ismerősei udvarán. A tűzesettel érintett lakás egyik szobájából pedig előkerült egy papírlap is, amelyre ezt írta valaki kézzel:„Meghaltok egészen, megérdemlitek.” A postaládába korábban bedobott cetlin szerepelt a lakók utónevei is.

A Miskolci Járásbíróság egyetértett a főügyészség indítványával és szökés, elrejtőzés, tanúk megfélemlítése, befolyásolása, és a bűncselekmény véghezvitelének veszélye miatt elrendelte a nő letartóztatását.

Kiemelt illusztráció: Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik