Belföld koronavírus

Az Emmi saját halottjának tekinti a koronavírusban meghalt beteghordót

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma saját halottjának tekinti Bohák Csabát, a tatabányai Szent Borbála Kórház beteghordóját, közölte a tárca kedd délután.

Az életének 41. évében elhunyt Bohák Csaba húsz éven keresztül lelkiismeretesen szolgálata a tatabányai Szent Borbála Kórházat és odaadó munkájával hozzájárult a betegek gyógyításához – írta a minisztérium.

A csendes, megbízható egészségügyi dolgozó a székesfehérvári Szent György Kórházban több héten keresztül intenzív kezelés alatt állt. Szervezete április 24-én feladta a harcot a COVID-19 vírus elleni küzdelemben

– fogalmazott közleményében az Emmi.

A koronavírus első, egészségügyben dolgozó áldozatát az Emberi Erőforrások Minisztériuma saját halottjának tekinti.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, április 16-án regisztrálták a tatabányai kórház munkatársai közül az első fertőzöttet, majd sorra jelezték az ott dolgozók, hogy tüneteket produkálnak. A tatabányai egészségügyi intézményben megbetegedett 21 dolgozón túl 9 bent fekvő ápolt is megfertőződött a koronavírussal.

Az elhunyt beteghordó felesége szerint a férfinek nem volt alapbetegsége, hanem az öthetes kórházi kezelése közben kapta el az MRSA nevű, súlyos kórházi fertőzést és bélfertőzést. Ezzel szemben Müller Cecília országos tiszti főorvos azt állította: súlyos bakteriális fertőzés, vérmérgezés, bélgyulladás volt az „alapbetegsége” az elhunytnak, erre rakódott rá a koronavírus.

(MTI, kiemelt kép: MTI Fotó/Bodnár Boglárka)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik