Belföld koronavírus

Karácsony a sebességhatárok csökkentéséről: Az én apukám egy este nem jött haza

A népjóléti bizottság meglehetősen hosszúra nyúlt ülését követően Karácsony Gergely az ATV Egyenes beszéd című műsorában azt mondta: nem történt meg a várt áttörés, hogy a kormány és az ellenzék érdemben együttműködni kezd. Az ülésről erről a cikkünkben írtunk bővebben.

Arra a kérdésre, hogy az orvosi jelenlét biztosított volt-e a Pesti úti idősotthonban, a főpolgármester közölte: biztosítva volt minden jogszabályban támasztott követelmény. Egyúttal hangsúlyozta a tesztelés fontosságát, hiszen elmondása szerint azért a Pesti úton volt a legtöbb beteg, mert a legtöbb tesztet is ott végezték.

Karácsony azt mondta, hogy Müller Cecília országos tiszti főorvos az ügyben feltett kérdéseit azzal hárította, hogy hatósági eljárás van folyamatban.

A főpolgármester beszélt a műsorban a Budapesten tervezett sebességkorlátozás bevezetéséről is, ennek kapcsán elmondta, hogy a közgyűlés többségének támogatásával rendelkezik.

Mint mondta, szeretné, ha senki nem halna meg közlekedési balesetben, a felvetés pedig arról szól, ezt a célt milyen eszközökkel lehet elérni. Megjegyezte, hogy a cél egyébként Tarlós István mobilitási tervében is szerepelt korábban.

A műsor végén Rónai Egon megkérdezte Karácsonyt, van-e jogosítványa, mire a főpolgármester azt mondta, meg kellene kérdezni azokat, akiknek egy hozzátartozója egyszer nem ment haza, viszont ha 30 kilométer/órával ütötték volna el, valószínűsíthetően túléli a balesetet.

Az én apukám egy este nem jött haza

– mondta Karácsony, akinek édesapja korai elvesztése miatt nem is szerzett jogosítványt.

Kiemelt kép: Ivándi-Szabó Balázs/24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik