Belföld koronavírus

Indokolatlan dudálásért megbüntették a rendőrök a kormány ellen tüntető Szél Bernadettet és társait

Az ellenzéki képviselő szerint egyértelműen a megfélemlítés volt a cél, mert a hatalom ennyit sem bír elviselni, de ilyen pitiáner húzásra nem számított.

17 órára újabb dudálós demonstrációt szervezett Hadházy Ákos, Szél Bernadett és a Momentum. Az esemény célja az volt, hogy a Várban is meghallják, amint a kormány intézkedéseivel elégedtelenek „a kórházakból kitett betegekért, a segítség nélkül maradt munkanélküliekért, a védőfelszerelés nélkül dolgozó orvosokért és ápolókért, és az ellehetetlenített önkormányzatokért nyomják a dudát”.

Az esemény előtt a két független országgyűlési képviselő, valamint Cseh Katalin momentumos EP-képviselő a Clark Ádám téren sajtótájékoztatót is tartott, amit Szél Bernadett Facebook-oldalán élőben lehetett követni. Ezt kicsit nehezen tudta elkezdeni a három politkus, a helyszínen ugyanis egy, magát az utca hangjának mondó símaszkos férfi szólongatta és hazaárulózta őket megafonon keresztül, ám Szél Bernadett végül meggyőzte őt, hogy majd a sajtótájékoztató után fejtse ki bővebben a gondalatait.

„Megegyeztünk, én úr vagyok, nem úgy, mint szarházi úr” – engedett a férfi, így elkezdődhettek politikusi beszédek, ezekből azonban az élő közvetítésben szinte semmit nem lehetett hallani. Cseh Katalin és Hadházy esetében arra lehetett gondolni, hogy a szájuk előtt lévő maszk miatt érthetetlen, amit mondanak, Szél Bernadett azonban már maszk nélkül beszélt, és attól sem javult érdemben a helyzet.

Aztán elkezdődött az autós demonstráció, ám megjelentek a rendőrök, akik indoklatlan hangjelzés használatára hivatkozva megállították és igazoltatták Szél Bernadettet és más tüntetőket is. Miután a politikus nem élt mentelmi jogával, a rendőrök szabálysértési eljárást kezdeményeztek ellene.

„Ez egyértelműen megfélemlítés, egyértelmű, hogy mire megy ki a játék. Így veri szét a hatalom a véleménynyilvánításunkat. Ez kordukmentum, még ennyit sem bír a hatalom elviselni. Ilyen pitiáner húzásre nem számítottam. A fenét nincsen diktatúra. Visszatért a rendőrállam” – kommentálta a történteket az eseményeket mindvégig élőben közvetítő Szél, aki azt is megígérte, hogy gyűjtést fognak indítani a tüntetők büntetésének kifizetésére.

A 444 szerint Hadházy, és még a biciklicsengőt használó kerékpárosok ellen is eljárás indult.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik